Mail configureren Android (imap) Print

• 1

Voor het toevoegen van de mail op een android account, moet je het volgende instellen.

Allereerst begin je met het toevoegen van je mailaccount. Hierbij vul je het e-mail adres en het wachtwoord in. Vervolgens kun je het type account aanklikken. Om alles te laten synchroniseren, kies je IMAP:

Vervolgens krijg je de inkomende en uitgaande server. Hier kun je de volgende instellingen ingeven. Voor de inkomende mail en uitgaande mail, verander je bij de IMAP4-server het “domein.nl” naar het eigen domein. Beveiliging laat je in beide gevallen uit. Het poortnummer van de uitgaande mailserver moet 587 zijn:

Tot slot maakt de telefoon verbinding met de mailserver en kun je een accountnaam en wachtwoord ingeven. Als accountnaam kun je bijvoorbeeld “Info – Bedrijf B.V.” of “voornaam en achternaam” ingeven. Het accountnaam is de naam die mensen zien zodra je ze mailt. Tot slot geef je de naam in van de gebruikert van het account en is hij gereed voor gebruik.

*Afbeeldingen kunnen afwijken, afhankelijk wat voor versie van Android gebruikt wordt. Ook kan de app die gebruikt wordt in een andere volgorde de gegevens vragen. Instellingen voor de mail zijn allemaal gelijk.