SpamAssassin Print

• 1

SpamAssassin is een open source computerprogramma voor servers
dat wordt gebruikt voor het herkennen en onderscheppen van spam e-mail.

De kracht van SpamAssassin is dat het programma met succes verschillende technieken
combineert om spam van 'gewone' e-mail te kunnen onderscheiden.
Het wordt daarom gezien als een van de beste spamfilters die momenteel beschikbaar is.
De technieken die SpamAssassin toepast zijn een inhoudsanalyse van de e-mail waarbij
met reguliere expressies honderden tests worden uitgevoerd.
De afzendergegevens in de e-mail worden gecontroleerd met verschillende blacklists
en spamdatabanken en ten slotte gebruikt het een Bayesiaanse filter.
SpamAssassin werkt met een puntensysteem.
Indien een e-mail na alle tests een hoge score krijgt wordt het als spam gemarkeerd.

Spamassassin instellingen  Spamassassin instellingen 2  Spamassassin instellingen 3