Hoe maak ik een eigen Backup? Print

• Backup, DirectAdmin, Herstellen, Gehackt
  • 731

U kunt altijd een eigen backup maken wanneer u dat zelf wil,

APOODesign biedt twee backup opties, Direct via Directadmin of Installatron. Hier wordt de Directadmin versie toegelicht.

In Directadmin (www.uwdomeinnaam.nl:2222) klikt u onder Geavanceerde functies - Backups maken/terugzetten.

Stap 1

Geef hier aan wat u wilt backupen (voor een totale backup selecteerd u alles).

Stap 2

Nadat u geselcteerd heeft wat u wilt backuppen, klikt u rechtonderaan op BACKUP MAKEN

U ontvangt bericht waanneer de backup klaar is.

Belangrijk!

Iedere backup die hiermee wordt gemaakt, wordt tevens verrekend in de opslagcapaciteit van uw hostingruimte.

Het is dus een optie wanneer u veel backups maakt en wilt bewaren, deze via uw FTP account verbinding naar b.v. de computer te verplaatsen.

Backup herstellen

Stap 1

Klik op BACKUP HERSTELLEN

Stap 2

Selecteer de backup die u terug wilt plaatsen.

Stap 3

Klik dan rechtsonderaan op HERSTELLEN

Als u de backups naar b.v. de computer verplaatst heeft dient u deze via het FTP programma eerst terug te plaatsen in de Backup map!