Menu Item maken in joomla 3.xxx Print

• Joomla
  • 0

Een menu item maken

Als er een artikel is aangemaakt gaan we deze koppelen aan het hoofdmenu.

Kies 'Menu's' in het onderstaande horizontale menu en vervolgens Hoofd Menu of Main Menu. Bij een meertalige website kiest u het menu met de gewenste taal.

menu-01

Het onderstaand venster wordt getoond.

menu-02

Onder 'gegevens' klikt u op de knop 'Selecteren'. In het pop-up venster kiest u voor 'Artikelen' en vervolgens voor 'Individueel artikel.'
Het volgende vester wordt getoond:

menu-03

Vul vervolgens de Menutitel in die u aan het betreffende artikel wilt koppelen.
De Alias wordt automatisch toegevoegd
De juiste link wordt automatisch geplaatst.
Bij Doelvenster kiest u of het artikel in het huidige browservenster wordt getoond (gangbaar) of dat het artikel in een nieuw browservenster wordt getoond.
Bij Templatestijl kiest u eventueel voor een ander template wanneer de website bestaat uit meerdere teplates.
Bij Locatie menu kunt u eventueel voor plaatsing in een ander menu kiezen als dit menu gepubliceerd/actief is.
Bij Hoofditem kiest u 'menu item root' voor het tonen als hoofditem. Wilt u het als subitem tonen van een reeds bestaand hoofdmenu dan kiest u voor één van de gewenste opties.
Bij Status kunt u het menuitem op de website publiceren of depubliceren.
Bij Standaard pagina kiest u 'Nee.' (Kiest u 'Ja' dan wordt de betreffende pagina getoond als homepagina).
Bij Toegang kunt u aangeven voor welke bezoekersgroep de menuknop toegang geeft tot het betreffende artikel.
Bij Public heeft een ieder toegang.
Bij Hoofditem kiest u 'menu item root' voor het tonen als hoofditem. Wilt u het als subitem tonen van een reeds bestaand hoofdmenu dan kiest u voor één van de gewenste opties.
Bij Taal kiest u de gewenste taal.

Kies Opslaan.
De menuknop is toegevoegd.

Controleer altijd of de link werkt!