Universele uitgaande mailserver instellingen Print

• SMTP, Mailserver
  • 12057

Ken je het probleem? Je hebt een laptop en je wilt mail versturen.

Thuis werkt het allemaal perfect, maar onderweg kun je geen mail versturen?
Ook op je werk of op school kun je geen mail versturen.
Dit komt namelijk omdat de uitgaande mailserver (smtp) niet goed is geconfigureerd.

Normaal wordt de uitgaande mail verstuurd via je internetprovider.
De uitgaande mailserver is vaak zoiets als: mail.kpnplanet.nl of smtp.tele2.nl
Zij checken ook of je wel via hun lijn verbinding maakt.

Maar op het moment dat je ergens anders bent, is de lijn dus anders en zou je eigenlijk een andere mailserver moeten instellen.
Dat kun je natuurlijk doen, maar dan moet je voor ieder mailtje dat je op een andere locatie wilt versturen je uitgaande mailserver aanpassen.

Gelukkig kun je hier wat aan doen. Door gebruik te maken van een universele mailserver van bijvoorbeeld gmail.
De uitgaande mailserver van gmail maakt geen onderscheid in verbinding. Dus of je nu kpn, ziggo of tele2 hebt, met gmail kun je altijd mailtjes versturen.

Hoe stel je het in?

1. Creeer een gmail account op www.gmail.com
  2. Login en ga rechtsbovenin naar settings of instellingen
  3. Dan zie je een geel vlak en kies je voor "Accounts en Import"
  4. Dan kies je bij "E-mailberichten sturen vanaf:" , "verstuur email vanaf een ander adres"
  5. Vul de naam in van de mailbox waarmee je wilt versturen en vul het emailadres in
  6. Je ontvangt nu een mailtje waarin gevraagd wordt om te bevestigen. Doe dat

Nu kun je mail versturen vanaf gmail, waarbij het lijkt alsof je mail verstuurd vanaf je normale emailadres

Ga daarna naar je emailprogramma en stel de uitgaande mailserver anders in.

1. Verander dus niets aan de accountgegevens van de inkomende mailserver (pop3), alleen van de outgaande mailserver (smtp)
  2. Vink aan dat je wilt verzenden met beveiligde wachtwoord verificatie of met een gebruikersnaam en wachtwoord
  3. Vul dan je gmail account gegevens in die je hebt aangemaakt
  4. Bij poorten moet je bij de uitgaande (smtp) mailserver poort 465 gebruiken
  5. Vink aan dat je verbinding maakt via SSL

That's it! Klaar!

Je kan dan vanuit Outlook, Live Mail, Eudora, Thunderbird, Incredimail etc versturen zonder je smtp-server steeds te hoeven aan te passen.

Dit werkt zowel voor de PC, Laptop of Mobiel!