Wat is een WYSIWYG editor Print

• Joomla
  • 1

Wat is WYSIWYG?

WYSIWYG staat voor What You See is What You Get, of in het Nederlands: Wat je ziet is wat je krijgt.

In een WYSIWYG-programma of editor ziet de informatie op het scherm er hetzelfde uit als wanneer deze (later) uitgeprint wordt of op een website wordt gepubliceerd. Dus bijv. een opgemaakte tekst voorzien van verschillende lettertypen en/of afbeeldingen.

Een bekend voorbeeld van een WYSIWYG-toepassing is Microsoft Word.

Er zijn content management systemen die werken met een WYSIWYG-toepassing, maar bij sommige systemen zien de artikelen of pagina's er backend (in het CMS) anders uit dan front-end (zoals de bezoeker het uiteindelijk ziet).

Html editor

html-editor

WUSIWYG editor

wysiwyg editor